"Zajedno ZA radničku solidarnost!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

OSNOVANA SEKCIJA SKRETNIČARA, MANEVARSKOG OSOBLJA I VLAKOVOÐA

Objavljeno: 21. 01. 2009.

Cijenjeni kolege nakon dugog promišljanja i uočenih nedostataka u vrijeme trajne reorganizacije bivšeg Hž-a osnovali smo unutar sindikata sekciju kroz koju imamo namjeru aktivnije uključiti naprijed navedene strukture radnika u rad sindikata radi kvalitetnije zaštite njihovih interesa.

Sekcija je osnovana zato što smo uočili da su ove strukture najlošije organizirane raspršene u puno sindikata kroz koje su loše zastupljeni u sindikalnim tijelima a kroz to i u predstavljanju svojih struktura radnika u pregovorima sa poslodavcem.

Radom na terenu uočili smo da ove strukture imaju najlošije uvjete rada,najnepopunjeniju sistematizaciju,najmanje ostvarenih prekovremenih sati i sa svakim krugom pregovora oko plaća sa poslodavcem  sve lošiju i lošiju plaću.

Ukratko smo naveli razloge zbog kojih smo odlučili osnovati sekciju i kroz istu tražiti put zaštite , kvalitetnijeg organiziranja , ishođenja sindikalnih prava ( profesionalizam , koeficijenti i ostala prava koja se stječu radom u sindikatu ) trenutno najugroženije strukture zaposlenika unutar infrastrukture.

U vjeri da ćete prepoznati inicijativu i ozbiljnost trenutka u kojem se nalaze navedene strukture radnika  pozivamo sve  zainteresirane  za rad i unapređenje sekcije da nam se jave u sindikat na E-mail  shz@shz.hr , na telefon dopredsjedniku sindikata Marku Brekalu - 098-311-289 ili članovima izvršnog odbora sekcije po područjima djelovanja:

Rijeka - Karlovac - Ogulin - Bruno Ružić - 098-437-431ili Pribanić Damir ( skretničar ) 098 - 361-131
Split - Knin - Ploče -Mrčela Ive ( n. skretnica) - 098-928-6671
Zagreb - Jakov Šimić ( vlakovođa - tajnik u Sindikatu Hrvatskih Željezničara ) - 01-378-3108
Novska - Virovitica - Koprivnica - Varaždin - Dragan Biondić ( skretničar ) - 098-940-4527
Osijek - Vinkovci - Slavonski Brod - Županja - Šajtoš Zoltan  ( n. skretnica ) - 091-553-8770