"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Sindikalna podružnica Željeznička tiskara priključila se Sindikatu hrvatskih željezničara

Objavljeno: 05. 06. 2009.

Sklapanjem Sporazuma o spajanju Sindikata hrvatskih željezničara i Sindikalne podružnice Željeznička tiskara, Sindikalna podružnica Željeznička tiskara postala je sastavni dio Sindikata hrvatskih željezničara.

Podružnica će djelovati u sklopu Djelatnosti SHŽ HŽ Putnički prijevoz, a na čelu Podružnice ostaje dosadašnji glavni povjerenik Branko Kučko. Podružnica okuplja 70 članova od ukupno 74 zaposlenih radnika.

Priključenje Sindikalne podružnice Željeznička tiskara smatramo priznanjem za Sindikat hrvatskih željezničara, jer je ono usljedilo temeljem praćenja našeg rada i naših aktivnosti na zaštiti radnika povezanih društava HŽ.

Prva i najvažnija zadaća Sindikata hrvatskih željezničara je zaključivanje kolektivnog ugovora, kako bi radnici Željezničke tiskare imali sigurnost.

Također, smatramo da društva u HŽ Holding grupi trebaju sve poslove iz grafičke djelatnosti zaključivati isključivo s našim društvom, Željezničkom tiskarom, kako bi se zaštitila radna mjesta radnika, na čemu ćemo u razgovorima s HŽ Holdingom posebno inzistirati.

Obzirom na tradiciju Željezničke tiskare i osposobljenost za specijalističke poslove izrade vrijednosnih obrazaca, putnih karata i dr. smatramo da Društvo ima perspektivu, no vlasnik što prije mora završiti započete investicije u objekte na Pešćenici, kako bi Društvo moglo preseliti proizvodnju te se modernizirati.

U Zagrebu, 5. 6. 2009.

Ivan Forgač

predsjednik