"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

U RVR-u paraobavještajni rat protiv SHŽ - pismo radnicima

Objavljeno: 06. 05. 2010.

                                                                            Radnicima društva RVR

                                                                                         SVIMA

Poštovane radnice i radnici društva RVR d.o.o.,

Radi nezadovoljstva radnika ostvarivanjem prava, kao i radi nezadovoljstva malih udjelničara načinom rada Skupštine i općenito načinom donošenja odluka temeljem bjanko punomoći, Sindikat hrvatskih željezničara odlučio je pomoći radnicima i udjelničarima tako što je na svoj trošak angažirao odvjetnički ured koji će pravnim putem osigurati zaštitu prava i interesa svih radnika i svih malih udjelničara, sprečavanjem otuđivanje imovine, daljnjeg stavljanja imovine pod hipoteku i sl. Odvjetnički ured već je započeo s radom.

Nakon toga RVR je s našim sindikatom prekinuo socijalno partnerstvo. Ako je sve čisto, Uprava se nema razloga bojati odvjetnika pa nas je neugodno iznenadila takva reakcija bez presedana.

Nažalost, pored „prekida socijalnog partnersta“, protiv Sindikata hrvatskih željezničara počeo se voditi paraobavještajni rat podmuklim lažima koje se šire usmenom predajom.

Jedna od tih podmuklih laži je optužba kako se Sindikat hrvatskih željezničara protivi zaključivanju ugovora između društava HŽ i RVR-a i kako je to razlog nepotpisivanja tih ugovora.

Istina je upravo suprotna: Sindikat hrvatskih željezničara zalaže se za davanje posla svim željezničkim društvima, uključujući RVR. Radi davanja posla strancima SHŽ je već organizirao javne prosvjede.

Treba reći da sindikati ne sudjeluju u pregovorima o zaključivanju komercijalnih ugovora, to je posao Uprave. Krajnje je pokvareno da se za neuspjeh Uprave optužuje Sindikat hrvatskih željezničara, no laž je smišljena kako bi se radnike okrenulo protiv našeg sindikata i kako bi se udjelničare odgovorilo od davanja punomoći odvjetničkom uredu kojeg smo angažirali.

Protiv takvih laži koje se prenose usmenom predajom teško se boriti, zato molimo svakog radnika da nam javi tko mu je prenio tu laž. Iako je svima jasno tko je kreator paraobavještajnog rata protiv Sindikata hrvatskih željezničara, potrebni su nam dokazi i svjedoci kako bismo mogli zatražiti da sud utvrdi istinu.

Sve radnike RVR-a i sve udjelničare pozivamo da razmisle svojom glavom i da ne nasjedaju na laži. Sindikat hrvatskih željezničara učinit će sve što može da posao od HŽ-a dobije RVR, iako je za to plaćena Uprava RVR-a. Isto tako, ne damo se pokolebati, pravnim putem zaštitit ćemo prava i interese radnika RVR-a i malih udjelničara, sviđalo se to Upravi, ili ne.

Lijep pozdrav!

                                                                                     Ivan Forgač

                                                                                     predsjednik