"Zajedno ZA radnička prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

SHŽ se očitovao o namjeri prodaje HŽ Carga

Objavljeno: 17. 10. 2012.

Broj: 1348/12

U Zagrebu, 17. 10. 2012.

                                                                      Vlada Republike Hrvatske

                                                                  Zoran Milanović, predsjednik

 

                                                  Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

                                                                  Siniša Hajdaš Dončić, ministar

 Predmet:

Privatizacija HŽ Carga – očitovanje Sindikata hrvatskih željezničara


Poštovani predsjedniče Vlade RH g. Milanović,

Poštovani ministre g. Hajdaš Dončić,

Upoznati smo s namjerom Vlade RH da proda 74 % udjela u društvu HŽ Cargo. Molimo da Vlada RH, prije konačne odluke, dobro promisli je li prodaja jedina moguća opcija i koliko je namjera prodaje opravdana.

RH prodala je udjele u Hrvatskom telekomu. Novi vlasnik izvlači veliki profit, pritom otpušta radnike i pruža bezobrazno skupu uslugu, uz minimalna ulaganja u modernizaciju. Primjerice, pokrivenost 3G mrežom sramotno je loša, iako je Deutsche Telekom naplaćuje mnogo više nego u matičnoj zemlji.

Također, RH je prodala banke, prethodno ih sanirajući. Danas te strane banke, pljačkajući našu sirotinju, namiruju gubitke u matičnim zemljama. Uz pomoć hrvatskih političara populista tipa Ive Sanadera, navukle su građane u dužničko ropstvo pa sada dovoljno zarađuju na tečajnim razlikama i minusima na tekućim računima građana i poduzeća. Kamatne stope su 300 % više od kamatnih stopa u matičnim zemljama, a „podrška“ našem gospodarstvu s takvim kamatama svodi se na lihvarenje.

Slično se dogodilo i s privatizacijom INA-e radi čega Vlada vodi borbu za zaštitu nacionalnih interesa u toj kompaniji.

Tko od tih privatizacija ima koristi? Građani RH sigurno nemaju. Debelu korist izvlači strani kapital, koji je, propašću kolonijalizma, kroz privatizaciju i globalizaciju, našao novi put za pljačku tranzicijskih zemalja i zemalja u razvoju.

Jasno nam je da Vi i ostali članovi Vlade sve to znate, no želimo da te žalosne činjenice imate na umu, prilikom odlučivanja o daljnjoj privatizaciji.

Ako se zadržimo na tzv. liberalizaciji prijevoza robe željeznicom, na što se RH obvezala kroz postupak pristupanja EU, želimo naglasiti sljedeće: Pod krinkom liberalizacije u Europi se događa nešto sasvim drugo, a to je globalizacija. Iako je cilj liberalizacije da se prijevoz robe željeznicom, uz velike državne kompanije, omogući i malim privatnim prijevoznicima, koji bi mogli biti fleksibilniji i jeftiniji, događa se da je takav oblik liberalizacije tek sporadična pojava. Umjesto toga, na sceni je globalizacija u kojoj velike državne kompanije iz većih država, gutaju željezničke kompanije iz manjih država. I dalje je sve državno, ali umjesto nacionalne države, vlasnik postaje strana - globalna, ili regionalna sila.

To nam se već dogodilo s telekomunikacijama, s bankama i s INA-om, a sada bi se moglo dogoditi i s HŽ Cargom i s preostalim nacionalnim javnim poduzećima, nakon čega će na red doći nekretnine. Nije li to oblik neokolonijalizma, na koji naši političari dragovoljno pristaju? Je li to cijena koju treba platiti da bi naša politička elita mogla sjediti u Bruxellessu? Jer nasuprot tome, zemlje koje vode suprotnu politiku (Brazil, Argentina, Turska, mnoge azijske zemlje itd.), ostvaruju gospodarski rast.

Svjesni smo toga da kao socijalni partner nemamo mogućnost suodlučivanja o vlasničkim odnosima, no ukoliko se Vlada RH, unatoč navedenim argumentima, odluči za privatizaciju HŽ Carga, tražimo da se u tender unesu socijalne klauzule kojima bi se najmanje na 3 godine zaštitila radna mjesta u HŽ Cargu i u kćerinskim društvima kojima je HŽ Cargo vlasnik.

Također, društvo Održavanje vagona, koje je u 100 % vlasništvu HŽ Carga, u svojem sastavu ima radionicu za lako održavanje putničkih vagona u Zagrebu, Strojarska 17. Obzirom da je ta radionica prijeko potrebna za funkcioniranje prijevoza putnika, a nema nikakvog doticaja sa prijevozom robe, smatramo potrebnim da se radionica, u slučaju privatizacije HŽ Carga izdvoji iz društva Održavanje vagona i unese u vlasništvo HŽ Putničkog prijevoza.

Lijep pozdrav!

                                                                                 Ivan Forgač

                                                                                 Predsjednik

 

 

Dostaviti:

-       Prof. dr. Ivo Josipović, predsjednik RH,

-       HŽ Cargo, Održavanje vagona, RPV Slavonski Brod, RŽV Čakovec, RŽV Bjelovar.

-       Javna glasila,

-       Radnici HŽ Carga i kćerinskih društava.