"Budimo ZAjedno, budimo jači!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Predsjednik RH prof.dr. Ivo Josipović primio delegaciju Sindikata hrvatskih željezničara

Objavljeno: 24. 10. 2012.

Izvor fotografije: Ured Predsjednika RH, snimila Marija Kundek, službena fotografkinja KLASA: 008-03/12-01/01

URBROJ: 71-05-02/01-12-240

Zagreb, 19. listopad 2012.


PRIOPĆENJE

 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Sindikata hrvatskih željezničara te Jasmina Krizmanića, pomoćnika Ministra za pomorstvo, promet i infrastrukturu.

Tijekom sastanka razgovaralo se o stanju na Hrvatskim željeznicama, o Programu restrukturiranja, o novom redu vožnje vlakova i o namjeri prodaje HŽ Carga. Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač iznio je stajališta Sindikata o ovim pitanjima te naglasio kako bez intenzivne obnove i modernizacije pruga i prijevoznih sredstava, nikakve mjere restrukturiranja HŽ-a neće polučiti rezultat.

Predsjednik Josipović pozdravio je suradnju Sindikata i nadležnog Ministarstva te naglasio kako je taj dijalog nužan kako bi se postigao zajednički cilj, a to je restrukturiranje i modernizacija Hrvatskih željeznica te očuvanje svakog radnog mjesta.

U izaslanstvu Sindikata hrvatskih željezničara bili su uz predsjednika sindikata Ivana Forgača, poslovna tajnica Sanja Ešegović, blagajnica Luca Milički, te dopredsjednici Ilija Bulić, Mato Derežić, Dragutin Šenjug, Martin Uremović, Vahid Bajraktarević i Marijan Jelenski.

 

Pročelnica Odjela za informiranje

                                                                   Danja Šilović Karić