"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Potpisan Kolektivni ugovor Društva Održavanje vučnih vozila d.o.o.

Objavljeno: 04. 01. 2007.

U četvrtak, 21. prosinca 2006. godine potpisan je Kolektivni ugovor Društva Održavanje vučnih vozila d.o.o. između Uprave Društva i predstavnika sindikata. Prvi zajednički sastanak održan je 28. rujna 2006. godine, prvi krug pregovora 11. listopada 2006., a ukupno je održano 10 rundi pregovora.

U pregovaračkom timu Uprave društva bili su Niko Ujaković, Stjepan Hunjet i Dražen Černi, a u timu sindikata Ivan Forgač (koordinator) i Ilija Bulić iz SHŽ-a, te Ivan Krok iz SIHŽ Podružnica Održavanje lokomotiva Zagreb. Osnova pregovora bio je važeći kolektivni ugovor na koji su davani prijedlozi za izmjene i dopune istog, a prethodno su održani sastanci pregovaračkog tima sindikata oko usuglašavanja zajedničkog materijala za pregovore.

Glavni cilj pregovaračkog tima sindikata bio je očuvanje stečenih prava, korigiranje cijene sata rada, te pojašnjavanje ili preciziranje odredbi za koje su se u toku primjene postojećeg Kolektivnog ugovora morala koristiti tumačenja.

Kolektivni ugovor potpisan je na rok od tri godine s tim da se po isteku može primjenjivati još najduže šest mjeseci. Njime je povećana cijena sata rada za 3,5 %, te je svim radnicima zajamčena  sigurnost u ostvarivanju njihovih prava.

I.B.