"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Novi Kolektivni ugovor Društva Održavanje vagona d.o.o.

Objavljeno: 04. 01. 2007.

Kolektivni ugovor Društva Održavanje vagona d.o.o. potpisan je između Uprave Društva i predstavnika Sindikata hrvatskih željezničara u četvrtak, 28. prosinca  2006. godine. Kolektivni pregovori započeli su 12. listopada 2006. godine, a ukupno je održano šest rundi sastanaka.

Pregovarački tim Društva sačinjavali su Damir Piljac, Hrvoje Junašević i Mario Plazibat, a u pregovaračkom timu Sindikata bili su Ivan Forgač, koordinator, te Ilija Bulić, Anton Butina, Željko Rusan i Mirko Sokolić.

Osnova pregovora bio je postojeći Kolektivni ugovor Održavanja vagona d.o.o., a glavni je cilj pregovaračkog tima Sindikata bio sačuvati stečena prava, pojasniti određene članke u novom Kolektivnom ugovoru (za što je uočena potreba u prethodnom KU), te uskladiti cijene sata rada.

Kolektivni ugovor potpisan je na rok od tri godine s tim da se po isteku može primjenjivati najduže još šest mjeseci. Njegova važnost posebno je velika s obzirom na promjene koje su se dogodile na Hrvatskim željeznicama, a njime su dogovorena prava radnika, te je cijena sata rada povećana za 3,5 %.

Glavni cilj SHŽ-a je da se novopotpisanim Kolektivnim ugovorom obveze prema radnicima izvrše u cijelosti, kao što je bio slučaj s dosadašnjim KU.

I.B.