"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Potpisan kolektivni ugovor Društva Remont i održavanje pruga d.o.o.

Objavljeno: 09. 02. 2007.

U petak, 9. veljače 2007. godine potpisan je kolektivni ugovor Društva Remont i održavanje pruga d.o.o. između Uprave i predstavnika sindikata. Pregovori su započeli sredinom studenoga 2006. godine, a ukupno je održano sedam rundi pregovora.

U pregovaračkom timu Uprave bili su Željko Šimunec (pomoćnik direktora za tehničke poslove), Zvjezdana Reiter (pomoćnica direktora za pravne i kadrovske poslove), Davor Dobrović (pomoćnik direktora za ekonomsko financijske poslove) i Anto Dolibašić (šef gradilišta Remonta) , u timu Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač (predsjednik), Mato Derežić (dopredsjednik), Zlatko Juras (glavni povjerenik za Remont pruga) i Krunoslav Mišerić (član povjerenstva za Remont pruga), te Slavoljub Jugović (zamjenik glavnog povjerenika za Remont pruga) iz SIHŽ-a. Osnova pregovora bio je važeći kolektivni ugovor na koji su davani prijedlozi za izmjene i dopune istog, a prethodno su održani sastanci pregovaračkog tima sindikata oko usuglašavanja zajedničkog materijala za pregovore.

Glavni cilj pregovaračkog tima sindikata bio je očuvanje stečenih prava, korigiranje cijene sata rada, te pojašnjavanje ili preciziranje odredbi za koje su se u toku primjene postojećeg kolektivnog ugovora morala koristiti tumačenja.

Kolektivni ugovor potpisan je na rok od pet godina, a njime je cijena sata rada povećana za 3,5 % (od 1.1.2007.), dogovoreno je usklađivanje plaće s obzirom na rezultate poslovanja firme (s klauzulom da cijena sata rada ne može biti niža od one koja ja određena kolektivnim ugovorom),   te je svim radnicima zajamčena  sigurnost od nedobivanja izvanrednih otkaza, ukoliko postoji mogućnost da se ih se zaposli na drugim poslovima unutar Društva.

 M.D.