"Zajedno ZA radničku solidarnost!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Skupovi radnika društva Čišćenje i njega putničkih vagona d.o.o.

Objavljeno: 27. 04. 2007.

U želji da svi radnici društva Čišćenje i njega putničkih vagona d.o.o. budu izviješteni o poslovanju tvrtke, postignutim rezultatima i planovima za sljedeće razdoblje, te da zaposlenici poslodavca upoznaju s eventualnim problemima s kojima se susreću na terenu, tijekom travnja i svibnja Radničko vijeće organizira skupove radnika. Do sada su održana tri skupa i to u Varaždinu (12. travnja), Vinkovcima (17. travnja) i u Rijeci (26. travnja), a tijekom svibnja se očekuje sazivanje sastanaka u Splitu, te u tri pogona u Zagrebu.

Uz predstavnike Društva, sastancima su nazočili i  Ilija Bulić, dopredsjednik Djelatnosti SHŽ Održavanje i čišćenje, te Dragutin Šenjug, sindikalni povjerenik u funkciji Radničkog vijeća kao sazivatelja skupa.

Na održanim skupovima, direktor Društva Svetimir Marić radnike je obavijestio o poslovanju u 2006., te o problematici sklapanja komercijalnih Ugovora za 2007. godinu s društvima HŽ Holdinga. Istaknuo je kako je novim funkcioniranjem Hrvatskih željeznica koje su od početka ove godine podijeljene u nova četiri društva kojima bi trebao koordinirati HŽ Holding, uvelike otežano sklapanje poslova i Čišćenju i njezi putničkih vagona d.o.o.

Najčešće isticani problemi s kojima se radnici susreću su produženje ugovora o radu, platni razredi u kojima su zaposlenici svrstani u dvije grupe, isplate stimulacija, prekovremeni rad, smanjivanje broja zaposlenih u nekim pogonima, te teški uvjeti rada koji su često popraćeni s neadekvatnim radnim prostorima.

T.D.