"Zajedno ZA radnička prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Sindikat hrvatskih željezničara – najveći željeznički sindikat !

Objavljeno: 09. 05. 2007.

Prema zadnjem popisu broja članova željezničkih sindikata po Društvima na plaći za ožujak 2007. godine temeljenom na službenim podacima poslodavca, Sindikat hrvatskih željezničara najveći je među željezničkim sindikatima s 3908 članova.

Zahvaljujući svome djelovanju koje počiva na načelima suradnje, zrelosti, otvorenosti, odgovornosti i solidarnosti, Sindikat hrvatskih željezničara svojim iskrenim zalaganjem svakodnevno pomaže radnicima u ostvarivanju i zaštiti materijalnih, socijalnih i drugih prava, te nastoji štititi interese svojih članova.

Da podsjetimo, Sindikat hrvatskih željezničara pod ovim je nazivom registriran 1996. godine i u tom je trenutku okupljao oko 800 članova. Iako je u međuvremenu broj zaposlenih smanjen za više od 30 %, broj članova Sindikata hrvatskih željezničara u stalnom je usponu.

SHŽ će se i dalje truditi u svojim nastojanjima da očuva prava radnika, kako bi opravdao spomenute rezultate s popisa i povjerenje koje mu je iskazalo članstvo.

Prema popisu, za Sindikatom hrvatskih željezničara prema broju članova, slijede: Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat infrastrukture HŽ, Sindikat strojovođa Hrvatske, Sindikat prometnika vlakova Hrvatske, Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ, Sindikat POSIT-a, Sindikat djelatnika radionice za popravak željezničkih vozila Slavonski Brod, Nezavisni sindikat HŽ, Sindikat strojovođa HŽ i Sindikat integriranog transporta.

T.D.

Broj članova željezničkih sindikata po Društvima na plaći za ožujak - izvor službeni podaci poslodavca