"ZA SHŽ, ZA svoja prava!"

Postanite član. Ispunite pristupnicu i pridružite se sindikatu hrvatskih željezničara

 

Sklopljen Kolektivni ugovor za radnike Društva PZZ Inženjering

Objavljeno: 01. 06. 2007.

Tek nakon što je Sindikat hrvatskih željezničara pokrenuo postupak mirenja radi rješenja spora koji može dovesti do štrajka, došlo je do postizanja dogovora te je 31. 5. 2007. sklopljen Kolektivni ugovor, kojeg su pored većinskog našeg Sindikata hrvatskih željezničara, supotpisali i Sindikat infrastrukture HŽ i Sindikat željezničara Hrvatske s jedne strane te Uprava PZZ Inženjering s druge strane.

Obzirom na velike gubitke Društva, prava radnika nisu se povećavala, a omogućena je veća fleksibilnost radnog vremena kroz 6-mjesečnu preraspodjelu, što je normalno, budući da se radi o građevinskoj djelatnosti. Kolektivni ugovor potpisan je na 3 godine, a to je od izuzetne važnosti za radnike, budući da je Društvo u postupku privatizacije. Putem sklopljenog KU i novi vlasnik obvezan je poštivati sva stečena prava radnika.

Po pitanju primjene Kolektivnog ugovora, s ministrom Kalmetom Sindikat hrvatskih željezničara postigao je dogovor da se do rješenja statusa društva plaće radnika isplaćuju putem HŽ Infrastrukture.

Ivan Forgač, predsjednik SHŽ