SINDIKAT HRVATSKIH

ŽELJEZNIČARA  

 

Vijesti - rujan 2002 

 

VIJESTI 

Tel. 385 01 3783108, Žat. 855 3640, Fax.385 01 3783140Žat. fax 855 3140, MB. 1179764, žr. 30101-678-121601

e-mail: sindikat-hrvatskih-željeznicara@zg.tel.hr, URL: www.tel.hr/shz            Zagreb, 2. rujna  2002. 

 

Nakon plaće za srpanj:

Sve jače nezadovoljstvo većine radnika HŽ potpisanim Kolektivnim ugovorom

Radnici Hrvatskih željeznica svjedoci su dugogodišnjih nepravdi, davanja manjem dijelu radnika, a zakinutosti i obespravljenosti većine drugih: neplaćanje prekovremenih sati, stanka, priprema i rasprema, različito vođenje kilometraže među službama, nepravde kod odobravanja paušala, nejednaka prava na službenu i zaštitnu odjeću i obuću, nejednaka prava na beneficirani radni staž i dr.

Takvo stanje do vrhunca je dovedeno potpisivanjem Kolektivnog ugovora kojim su jedino strojovođe, prometnici vlakova i šefovi dobro prošli, dok su svi drugi na nuli, ili su dobili mrvice. Mnoga radna mjesta u primanjima su čak izgubila.

Pri tome važno je napomenuti da su i dosad razlike u plaćama postojale, a sada su mnogo veće.

Radi svega toga takav Kolektivni ugovor odbili smo potpisati.

Tu se radi o staroj pokvarenoj igri poslodavca koju su Marko Car i Uprava odradili na najgori način, a 4 sindikata su prihvatila: zadovoljena je manjina koja bi sada trebala jamčiti socijalni mir na HŽ.

Tako bi i bilo kad se mi ostali ne bismo organizirali.

 

Jedini način za buduće ispravljanje takvog stanja je stvaranje sindikalnih organizacija HŽ Cargo, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Prometni poslovi, HŽ Infrastruktura, Održavanje lokomotiva i vagona HŽ i ITHŽ povezanih u Sindikat hrvatskih željezničara kao krovnu organizaciju kojoj je cilj zajednički nastup prema poslodavcu.

U takvu organizaciju pozivamo i postojeće sindikate: Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ te Sindikat vlakopratnje HŽ, kao i druge manjinske sindikate.

Cilj takve organizacije je postizanje  zastupljenosti svih službi u pregovorima i to tako što se o npr. HŽ Cargu više neće moći razgovarati bez sindikalnih predstavnika HŽ Carga, a isto važi za druge navedene službe i radna mjesta.

Isto tako, u Predsjedništvu SHŽ nema i prema Statutu ne može biti preglasavanja.

Pozivamo sve radnike Hrvatskih željeznica da se uključe u stvaranje svojih sindikalnih organizacija u sklopu Sindikata hrvatskih željezničara.

Molimo Vas da se uključite kao inicijatori i organizatori sastanaka s našim predstavnicima u Vašoj organizacijskoj jedinici. Vrlo rado ćemo se odazvati i u najmanji kolodvor.

Javiti se možete u ured SHŽ na telefone: ŽAT 855/3108, HT 01/3783108. Posjetiti nas možete na našoj adresi: Zagreb, Strojarska 17.

Ivan Forgač

predsjednik SHŽ 

Povratak na vrh stranice   

 

 

Može li se mijenjati potpisani Kolektivni ugovor?

 

Može!

Prilikom održavanja sastanaka s radnicima jedno od najčešćih pitanja je može li se mijenjati Kolektivni ugovor prije isteka potpisanog roka od 3 godine?

Neki sindikati potpisnici KU, kako bi zadržali članstvo, licemjerno ponavljaju: «Kolektivni ugovor ne može se mijenjati! Iza ovakvog Kolektivnog ugovora stoji 13000 članova sindikata potpisnika.»

Istina je drukčija, Kolektivni ugovor može se  mijenjati.

Ukoliko naš Sindikat, kao Sindikat koji je ovakav KU odbio potpisati, dovoljno ojača do promjena bi moglo doći našim pritiskom.

U svakom slučaju, Kolektivni ugovor moći će se promijeniti onog trenutka kad broj članova sindikata koji ovakav Kolektivni ugovor ne prihvaćaju, preraste zbirni broj članova onih sindikata koji su Kolektivni ugovor potpisali.

Svi radnici koji nisu zadovoljni Kolektivnim ugovorom, a članovi su jednog od 4 sindikata potpisnika Kolektivnog ugovora, svojim članstvom podržavaju i ovakav Kolektivni ugovor.

Ukoliko žele dati doprinos radu na izmjeni Kolektivnog ugovora preporučamo im da se učlane u jedan od sindikata koji Kolektivni ugovor nisu potpisali i traže njegove korekcije. U tom slučaju njihov glas vrijedi dvostruko: sindikati potpisnici KU gube jedan glas, a oni koji nisu potpisali i traže izmjene dobivaju jedan glas.

Na taj način ovakav Kolektivni ugovor najlakše i najbrže može pasti u vodu. To je put da se, uz bolju sindikalnu zastupljenost svih službi, otvaranjem novih pregovora ugovore bolji i pošteniji odnosi primanja radnih mjesta HŽ.

     

Ivan Forgač

predsjednik SHŽ

 

Kopija potpisa na Kolektivnom ugovoru iz koje je vidljivo da su 2 sindikata odbila potpisati: Sindikat hrvatskih željezničara i Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ.

 Povratak na vrh stranice

 

O Sindikatu hrvatskih željezničara  

Sindikat hrvatskih željezničara okuplja preko 2.700 članova koji redovito plaćaju članarinu (oko 800 u izdvojenim Društvima). Ove godine pristupilo nam je sad već oko 500 radnika iz različitih djelatnosti.

Naš Sindikat 1998. okupljao je oko 1.000 članova, a sada okuplja preko 2.700. Do povećanja članstva došlo je unatoč ukupnom smanjenju broja zaposlenih i to pojedinačnim pristupanjem radnika, ali i udruživanjem s postojećim sindikatima.  

Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač po struci je elektrotehničar V. stupanj SSS. Uz još jedan ispit i diplomski do kraja godine očekuje stjecanje zanimanja prometnog inženjera, smjer željeznička tehnologija, VI. stupanj VŠS.

Ostali članovi Predsjedništva SHŽ su sljedećih struka: Božidar Lugarić je prometne struke iz Vuče vlakova, Ilija Bulić je mehaničar za željeznička vozila, Anđelko Bandalo je upravni pravnik. Tajnik Josip Kukavčić također je prometne struke iz HŽ Putničkog prijevoza.

Proširenjem sindikata u Predsjedništvu očekujemo predstavnike radnika drugih radnih mjesta HŽ Carga, HŽ Putničkog prijevoza-Vlakopratnje, HŽ Prometnih poslova, HŽ Infrastrukture i dr.

 

Josip Kukavčić, poslovni tajnik SHŽ

Povratak na vrh stranice

 

Zatečeno stanje u novoosnovanim sindikalnim organizacijama SHŽ  

Loše stanje uvjeta rada i zakidanje radnika  

 

Odazvali smo se na sastanke s radnicima HŽ u Zagreb RK, Žitnjaku, Sisak Capragu, Vinkovcima, Kutini, Siraču i Pločama.

Na prvi pogled vidljivo je da radnici nisu uredno opskrbljeni službenom i zaštitnom odjećom i obućom, sjede na polomljenim stolicama, a teretni kolodvor u Kutini, koji obavlja veliki rad, potpuno je zapušten.

U pravilu nije riješeno pitanje određivanja stanke, plaćanja prekovremenog rada i dr.

Odmah smo zatražili isporuku službene i zaštitne odjeće i obuće te nabavku stolica za radnike HŽ Carga Zagreb.

Zatražit ćemo dolazak članova Uprave i generalnog direktora HŽ u Kutinu. 

Valja nam zasukati rukave i prihvatiti se velikog sindikalnog posla.                                    

Ivan Forgač

predsjednik SHŽ

Povratak na vrh stranice